Getty Images
Leuk om te maken, lekker om op te eten! Deze homemade mueslirepen met banaan.
Aantal personen
6
Bereidingsduur
35
Ingrediënten
- 50 gram ongezouten noten (hazelnoten en gepelde pistaches)
- 50 gram rozijnen
- 1 banaan
- 75 gram havervlokken
- ½ theelepel kaneel
- 1 eetlepel honing
- 1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een cakevorm met een reep bakpapier. Hak de noten in stukjes. Snijd de rozijnen in stukjes. Prak de banaan fijn. Meng de banaan met de havervlokken, noten en rozijnen. Klop het ei los en meng de helft van het ei met de kaneel en de honing door het vlokkenmengsel (andere helft ei wordt niet gebruikt). Meng goed. Druk het mengsel op de bodem van het cakeblik en strijk glad. Bak de koek in ongeveer 25 minuten gaar en bruin. Stort de koek op een plank en snijd in 6 repen. Laat helemaal afkoelen. Bewaar de repen in een afgesloten trommel.
Bron
- Plus Magazine