IJs met warme druiven

ijs
Getty Images

Een lekker nagerecht. Dit toetje staat zo op tafel en is een heerlijke afsluiter.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 150 gram witte druiven
  • 10 gram boter
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 bolletjes vanille-ijs
  • 1 theelepel kaneel

Bereiding

  1. Was de druiven, halveer ze en wip de pitjes er uit.
  2. Verwarm de boter en roer de honing er door.
  3. Voeg de druiven toe en warm ze 1 minuut mee.
  4. Voeg het sinaasappelsap toe.
  5. Schep het ijs in glazen coupes en verdeel de warme druiven er over.
  6. Stuif er wat kaneel over.
  7. Kies eventueel voor pitloze druiven en halveer ze
 

 

Voedingswaarden

Energie 
250kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum