Getty Images
Een goed vullend Iers gerecht. Lekker voor op een koude winteravond. Geschikt voor twee personen. Enjoy!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 250 gram riblap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 dl bruin (guinness) bier
- 1 dl bouillon
- 400 gram aardappelen
- 400 gram winterwortels
- Tijm
Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin. Strooi er peper en een beetje zout over.
- Bak de uien kort mee.
- Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan het vlees.
- Giet het bier en de bouillon er bij. Stoof het vlees met een deksel op de pan 2 uur op klein vuur.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Maak de winterwortels schoon en snijd ze in plakken.
- Doe de aardappelen en de plakken wortel in de pan en stoof het geheel in nog 20 minuten verder gaar.
- Maak op smaak met wat tijm. Verwijder de laurierblaadjes met de kruidnagel.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Bron
- Voedingscentrum