Getty Images
Lekker over de grens met dit heerlijke gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 10 olijven
- 2 stukjes visfilet
- 2 theelepels pesto
- 150-200 gram volkoren penne
- 8 blaadjes basilicum
- Citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 tomaten
Bereiding
Bereiding
- Was de prei onder stromend water en snijd de prei in dunne ringen. Snijd 3 olijven klein.
- Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
- Bestrijk de vis met de pesto en verdeel er de prei en de kleingesneden olijven over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
- Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in ca. 10 minuten gaar worden.
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
- Maak een dressing van citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
- Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
- Snijd de rest van de olijven in plakjes. Meng de olijven door de tomaten.
- Leg het vispakketje op de penne en geef de tomatensalade er bij.
Ingrediënten over?
Pesto
Gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
Beleg volkorenbrood met plakken radijs, tomaat of geraspte rettich en een theelepeltje pesto.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1110 milligram
Bron
- Voedingscentrum