Getty Images
De stukjes vis worden verpakt in aluminiumfolie voordat ze de pan in gaan.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 5 olijven
- 2 stukjes visfilet, bijv. kabeljauw, koolvis
- 2 theelepels pesto
- 150-200 gram volkoren penne
- 8 blaadjes basilicum
- Citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 tomaten
- Materialen: aluminiumfolie
Bereiding
- Was de prei onder stromend water en snijd de prei in dunne ringen.
- Snijd 3 olijven klein.
- Dep de stukken vis met keukenpapier droog. Leg ieder stuk vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie.
- Bestrijk de vis met de pesto en verdeel er de prei en de kleingesneden olijven over. Vouw het aluminiumfolie goed dicht.
- Laat de vispakketjes in een pan met een bodempje water in ca. 10 minuten gaar worden.
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
- Maak een dressing van citroensap, een halve eetlepel water, de olie, de basilicum en wat peper.
- Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing er door.
- Snijd de rest van de olijven in plakjes. Meng de olijven door de tomaten.
- Leg het vispakketje op de penne en geef de tomatensalade er bij.
Ingrediënten over?
Pesto: gebruik een schone lepel om pesto uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het gesloten potje maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is de pesto nog 3 maanden houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum