Italiaanse aardappelschotel

italiaanse aardappelschotel
Getty Images

Laat de boel de boel met dit heerlijke Italiaanse recept. Deze schotel staat binnen een uurtje op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 3 eetlepels bloem
  • 2½ dl bouillon (van ½ bouillontablet)
  • 100 gram ham
  • 2-3 tomaten
  • 1 klein blikje artisjokhartjes
  • Italiaanse kruiden
  • 1 zakje aardappelschijfjes (ca. 450 gram)
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de champignons in plakken.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  5. Bak de champignons kort mee.
  6. Roer de bloem met wat van de bouillon tot een glad papje.
  7. Giet de bouillon bij de champignons en roer het bloempapje er door.
  8. Breng dit onder af en toe roeren aan de kook en laat de saus binden.
  9. Kook de saus nog een paar minuten.
  10. Snijd de ham in blokjes en roer ze door de champignonsaus.
  11. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  12. Snijd de artisjokhartjes in stukjes en meng ze door de tomaten.
  13. Voeg wat Italiaanse kruiden toe.
  14. Doe de helft van de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en schenk de helft van de saus er op.
  15. Dek dit af met de rest van de aardappelschijfjes.
  16. Verdeel het tomatenmengsel er over en schenk de rest van de saus er op.
  17. Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over de saus.
  18. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.



Tip: Lekker met een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
500kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum