Getty Images
Vandaag staat een vegetarisch gerecht op het menu: een Italiaanse pot. Ook lekker met gemengde salade met olijven. Een vegetarische verrassing uit de oven.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 ui
- 150 gram vegetarische blokjes
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel oregano
- ± 2 dl halfvolle melk
- 3 zongedroogde tomaatjes in olie
- Italiaanse kruiden
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Bak de vegetarische blokjes in de olie. Fruit de ui mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de tomatenblokjes toe met de oregano en warm het geheel goed door.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk een puree.
- Maak de aardappelpuree op smaak met peper, de kleingesneden tomaatjes en Italiaanse kruiden.
- Schep het mengsel in een ovenvaste schaal en verdeel de aardappelpuree er over.
- Laat de puree eventueel onder de grill licht bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met een gemengde salade met olijven.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 schaaltjes sla
- 1 bosje radijs
- 10 olijven
- 2 eetlepels slasaus 25 % olie
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Ingrediënten over?
Vegetarische blokjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum