Jonge kapucijners met tomaat en ham

Getty Images

Nog lekkerder in combinatie met een salade. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 1 grote pot jonge kapucijners
  • 100 gram ham in dikke plakken
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • Mespunt kerrie
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ dl kookroom light

Bereiding

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze klein.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Laat de kapucijners uitlekken.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Smoor de ringetjes bosui in de margarine zacht . Voeg wat kerrie toe.
  • Roer de mosterd door de kookroom en giet dit mengsel bij de bosui.
  • Voeg de stukjes tomaat en de kapucijners toe.
  • Warm het geheel goed door en maak het op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met kropsla met radijs en komkommer en een dressing zonder olie.

Hiervoor heb je nodig...

  • kropslag
  • bosje radijs
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels dressing zonder olie
     

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum