Getty Images
Een verrassend recept met kabeljauwfilet dat snel op tafel staat.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- Stukje prei
- 2 stukjes kabeljauwfilet
- 150 gram zeekraal
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel kookroom
Bereiding
- Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
- Breng 2 dl water met de prei tegen de kook aan. Leg de vis in vloeistof en laat dit tegen de kook aan in 8-10 minuten gaar worden.
- Was de zeekraal en verwijder lelijke stukjes.
- Verwarm de margarine en smoor hierin de zeekraal in ca. 4 minuten beetgaar. Roer de kookroom er door.
- Maak de vis op smaak met peper en leg de vis op de zeekraal.
Menusuggestie
Lekker met worteltjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram bospeen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
215kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
3 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum