Kabeljauw met zomergroente

Getty Images

Kabeljauw met wortelen, snijbonen, peultjes en gele paprika. Smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram wortelen
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram peultjes
  • 1 gele paprika
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • 2 theelepels viskruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl droge witte wijn

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
  3. Wrijf de vis in met de viskruiden.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
  5. Voeg de groente toe met wat peper en de wijn.
  6. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met krielaardappeltjes.

Hiervoor heb je nodig...

  •     400 gram krielaardappeltjes

Ingrediënten over?

Worteltjes of bospeen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
470 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum