Kalkoenbiefstuk met groene pepersaus

Getty Images

Wees 'hoentje' de voorste met het overheerlijke gerecht van vandaag. Dit gerecht is uitermate geschikt voor de balansdag en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met bleekelderij en aardappelen.

Ingrediënten

  • 2 kalkoenbiefstukjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1½ dl bouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ dl kookroom light
  • 1-2 eetlepels groene peperkorrels (potje)

Bereiding

  1. Bestrooi de biefstukjes met peper en een beetje zout en bak ze in de hete margarine in 12 minuten gaar en bruin.
  2. Neem het vlees uit de pan.
  3. Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem.
  4. Roer de bloem met de room tot een glad papje en schenk dit al roerend in de pan.
  5. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook.
  6. Voeg de peperkorrels toe.
  7. Leg de biefstukjes in de saus en warm ze nog even mee.

Menusuggestie

Lekker met bleekselderij en aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram bleekselderij
  • 6 kleine aardappelen


Extra informatie

Allergie info
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 320 kcal 470 kcal
Eiwit 55 gram 60 gram
Koolhydraten 3 gram 30 gram
Vet 10 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 1 gram 5 gram
Zout 0,36 gram 0,67 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum