Getty Images
Wees 'hoentje' de voorste met het overheerlijke gerecht van vandaag. Dit gerecht is uitermate geschikt voor de balansdag en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met bleekelderij en aardappelen.
Ingrediënten
- 2 kalkoenbiefstukjes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1½ dl bouillon (van tablet)
- 2 eetlepels bloem
- ½ dl kookroom light
- 1-2 eetlepels groene peperkorrels (potje)
Bereiding
- Bestrooi de biefstukjes met peper en een beetje zout en bak ze in de hete margarine in 12 minuten gaar en bruin.
- Neem het vlees uit de pan.
- Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem.
- Roer de bloem met de room tot een glad papje en schenk dit al roerend in de pan.
- Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook.
- Voeg de peperkorrels toe.
- Leg de biefstukjes in de saus en warm ze nog even mee.
Menusuggestie
Lekker met bleekselderij en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram bleekselderij
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom: bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 320 kcal | 470 kcal |
Eiwit | 55 gram | 60 gram |
Koolhydraten | 3 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 1 gram | 5 gram |
Zout | 0,36 gram | 0,67 gram |
Bron
- Voedingscentrum