Getty Images
Dit curryrecept is fantastisch voor de stevige trek.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 250 gram prei
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 eetlepels rozijnen
- 3 takjes koriander
- 200 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1/2-1 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels kokosmelk
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van circa 5 centimeter. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
- Was de rozijnen.
- Was de koriander en knip de takjes klein.
- Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in circa 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie en de ui kort mee.
- Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 milliliter water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
- Maak de op smaak met peper.
- Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander er over.
Nog meer zin in curry? Probeer dan een van deze vijf populaire curry's!
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
200 milligram