Getty Images
De walnoten maken het af!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 grote pot jonge kapucijners
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- ± 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 theelepel mosterd
- 75 gram rucola
- 250 gram kerstomaatjes
- 25 gram walnoten
Bereiding
- Laat de kapucijners uitlekken.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak een dressing van de ui, de knoflook, het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de kapucijners.
- Was de rucola en laat de sla goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Meng de tomaatjes en de rucola door de kapucijners.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
490kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
180 milligram
Bron
- Voedingscentrum