Kapucijnersoep

Getty Images

Vandaag een heerlijke kapucijnersoep. Ook lekker met volkorenbrood. Schuif maar aan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot kapucijners
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid
  • Mespunt chilipoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
  3. Smoor de paprika kort mee.
  4. Voeg 2½ dl water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  5. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit snel door.
  6. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...
4 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gepelde tomaten in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
850 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum