Getty Images
Vandaag een heerlijke kapucijnersoep. Ook lekker met volkorenbrood. Schuif maar aan!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 kleine pot kapucijners
- 1 mespunt tijm of bonenkruid
- Mespunt chilipoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
- Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Smoor de paprika kort mee.
- Voeg 2½ dl water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
- Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit snel door.
- Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
4 sneetjes volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gepelde tomaten in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
10 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
850 milligram
Bron
- Voedingscentrum