Karbonade gevuld met kruiden, bloemkool en aardappelen

Getty Images

Van de bloemkool maak je een lekkere salade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ min

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 bosuitjes
  • ½ rode paprika
  • 1 eetlepel olie
  • azijn
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 4 takjes selderij
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Was de bloemkool. Kook de bloemkool in enkele minuten beetgaar.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
  3. Snijd het stuk paprika in blokjes. Maak een dressing van de olie, azijn en peper en meng dit met 1 bosuitje en de paprika door de bloemkool. Zet de salade even weg.
  4. Maak een dressing van de olie, azijn en peper en meng dit met 1 bosuitje en de paprika door de bloemkool. Zet de salade even weg.
  5. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  6. Was de selderij en knip de blaadjes klein. 
  7. Meng wat bosui met de selderij en de mosterd.
  8. Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat en vul ze met het kruidenmengsel.
  9. Bak de karbonades in de hete margarine in circa 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
  10. Neem het vlees uit de pan en schenk er 100 mililiter water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Geef de jus, de bloemkoolsalade en de aardappelen bij het vlees.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
400 milligram
Auteur