Katwijkse stamppot rauwe andijvie

Getty Images

Hollandse klassieker met een twist. Lekker met een rundertartaar en uienringen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram andijvie
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepels (olijf)olie
  • ± 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in smalle repen.
  3. Wrijf de ansjovisfilets met de olie tot puree.
  4. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  5. Schep de andijvie er door en warm dit goed door.
  6. Meng de ansjovispasta door de stamppot.

Menusuggestie

Lekker met een rundertartaar en uienringen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 rundertartaartjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 ui in ringen gesneden

Ingrediënten over?

Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Voedingswaarden

Energie 
375kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum