Getty Images
Keftedes zijn gevulde gehaktballetjes uit de Griekse keuken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram mager rundergehakt
- peper
- mespunt gedroogde munt
- 2 teentjes knoflook
- 4 (gevulde) olijven
- volkorenmeel
- 3 tomaten
- 1/2 komkommer
- 1/2 bosje peterselie
- citroensap
- 1/2 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Snijd een stukje ui heel fijn en fruit het glazig in 1 eetlepel olijfolie.
- Schep de ui uit de olie en laat het afkoelen.
- Maak het gehakt aan met de gefruite ui, peper, de munt en 1 uitgeperst teentje knoflook.
- Vorm er vier porties van en vouw het gehakt om de olijven.
- Wentel de gehaktballen door het volkorenmeel.
- Verwarm de olie weer en bak hierin de keftedes in 15 minuten gaar en bruin.
- Snijd de rest van de ui in snippers.
- Was de tomaten en het stuk komkommer. Was de peterselie.
- Snijd de tomaten en komkommer in blokjes.
- Knip de peterselie klein.
- Maak een dressing van de rest van de olie, 1 uitgeperste teentje knoflook, citroensap en peper.
- Maak een salade van de tomaten, komkommer, ui, peterselie en de dressing.
- Geef de salade en het brood bij de keftedes.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
9 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1400 milligram