Getty Images
Vandaag staat op het menu: kerrienoedels met tilapia en groente. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram noedels, mihoen of mie
- 1 ui
- 1 courgette
- 200 gram tilapiafilet
- 1 eetlepel olie
- ± 1 eetlepel currypasta
- 150 gram (diepvries)doperwten
- Citroensap
- Sojasaus of ketjap
Bereiding
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers en de courgette in kleine blokjes.
- Snijd de tilapia in blokjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de currypasta tot het mengsel gaat geuren.
- Voeg de courgette toe en smoor de groente 5 minuten mee.
- Schep er de blokjes vis en de doperwtjes door en laat het geheel in enkele minuten gaar worden.
- Schep de uitgelekte noedels er door en verwarm het geheel al omscheppend.
- Maak het op smaak met wat citroensap en sojasaus.
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig?
Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
625kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
95 gram
Vezels
9 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum