Getty Images
Vandaag staat kerrierijst op het menu. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Lekker met gebakken kipreepjes en witlofsalade met sinaasappel.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerrie
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- ½ groentebouillontablet
- 100 gram diepvries doperwtjes
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
- Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
- Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
- Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.
Menusuggestie
Lekker met gebakken kipreepjes en witlofsalade met sinaasappel.
Hiervoor heb je nodig...
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram witlof
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 sinaasappel
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 420 kcal | 690 kcal |
Eiwit |
10 gram |
45 gram |
Koolhydraten | 75 gram | 85 gram |
Vet | 8 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Zout | 1,37 gram | 1,59 gram |
Bron
- Voedingscentrum