Kerrierijst met kip en witlofsalade

Getty Images

De witlofsalade met yoghurt-sinaasappeldressing is knapperig en fris.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 a 3 struikjes witlof
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram kippendijvlees of kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Pel de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
  2. Maak een sausje van het sinaasappelsap en de yoghurt.
  3. Was het witlof en snijd de struikjes in repen. Meng er het sausje en de sinaasappelstukjes door en zet even weg.
  4. Pel de ui en snijd hem klein. 
  5. Fruit de ui met de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
  6. Doe de rijst er bij en schenk 300 milliliter water al roerend in de pan.
  7. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar worden.
  8. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak ze in de hete margarine in circa 8 minuten gaar en bruin.
  9. Laat de laatste minuten de doperwtjes gaar worden in de rijst.
  10. Geef er de kip en de witlofsalade bij.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur