Getty Images
De witlofsalade met yoghurt-sinaasappeldressing is knapperig en fris.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 a 3 struikjes witlof
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 gram kippendijvlees of kipfilet
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram diepvries doperwtjes
Bereiding
- Pel de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
- Maak een sausje van het sinaasappelsap en de yoghurt.
- Was het witlof en snijd de struikjes in repen. Meng er het sausje en de sinaasappelstukjes door en zet even weg.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
- Doe de rijst er bij en schenk 300 milliliter water al roerend in de pan.
- Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar worden.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak ze in de hete margarine in circa 8 minuten gaar en bruin.
- Laat de laatste minuten de doperwtjes gaar worden in de rijst.
- Geef er de kip en de witlofsalade bij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram