Getty Images
Gezond en lekker!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels griesmeel
- 4 dl kippen- of groentebouillon (van tablet)
- 3 eetlepels kervel (diepvries of vers)
- 2 eetlepels kookroom
Bereiding
- Verwarm de margarine en laat hierin het griesmeel goudbruin kleuren.
- Giet er de kippenbouillon bij en breng dit aan de kook.
- Laat de bouillon onder af en toe roeren 10 minuten zacht koken tot het licht gebonden is.
- Snijd of hak de kervel klein.
- Roer van het vuur af de kervel door de gebonden bouillon.
- Garneer de soep met een lepel room.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met pruimenchutney, sperzieboontjes en krielaardappeltjes.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
100kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
0 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum