Getty Images
De balletjes vul je met een mengsel van ui, pijnboompitten en kruiden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram bulgur
- 1/4 bouillontablet met minder zout
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 bosje peterselie
- 6 takjes munt
- 1 ui
- 2 eetlepels olie
- peper
- 200 gram rundergehakt
- tijm
- kaneel
- 4-5 tomaten
- citroensap
Bereiding
- Breng 300 milliter water aan de kook en los het stukje bouillontablet er in op.
- Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Was de kruiden en hak ze klein.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht. Schep er de helft van de pijnboompitjes en 1 eetlepel peterselie door en maak op smaak met peper.
- Maak het gehakt aan met 5 lepels gewelde bulgur, de helft van het uimengsel, peper, tijm en kaneel. Vorm er 8 ovalen balletjes van.
- Maak een holletje in het midden en vul met wat uimengsel. Vouw goed dicht.
- Was de tomaten en snijd ze in parten. Maak er met peterselie en wat citroensap een salade van en zet even weg.
- Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin.
- Meng de rest van de kruiden, ui en pijnboompitten door de bulgur en geef dit met de tomatensalade bij de gehaktballetjes.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Voedingswaarden
Energie
695kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
15 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
9 gram
Zout
400 milligram