Getty Images
Een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht voor twee personen. Na een half uurtje staat dit gerecht met kikkererwten, ui en tomaatjes op tafel. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 300 gram)
- 4 zongedroogde tomaatjes
- ½ teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- Citroensap
- 1 theelepel honing
- 3-4 zoete uien
- 100 gram spinazie
Bereiding
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Snijd de tomaatjes in stukjes.
- Maak een dressing van de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, citroensap, de honing, peper en een beetje zout.
- Meng de dressing en de tomaatjes door de kikkererwten.
- Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
- Maak de uien schoon, maar laat de wortelaanzet er aan.
- Snijd de uien ieder in 8 parten.
- Verhit een grillpan en bestrijk hem met wat olie.
- Gril de parten ui in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
- Meng de spinazie door de kikkererwten en leg de parten ui er op.
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum