Kikkererwtensalade met gegrilde zoete ui

kikkererwten
Getty Images

Een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht voor twee personen. Na een half uurtje staat dit gerecht met kikkererwten, ui en tomaatjes op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • Citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 3-4 zoete uien
  • 100 gram spinazie

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  3. Maak een dressing van de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, citroensap, de honing, peper en een beetje zout.
  4. Meng de dressing en de tomaatjes door de kikkererwten.
  5. Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
  6. Maak de uien schoon, maar laat de wortelaanzet er aan.
  7. Snijd de uien ieder in 8 parten.
  8. Verhit een grillpan en bestrijk hem met wat olie.
  9. Gril de parten ui in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
  10. Meng de spinazie door de kikkererwten en leg de parten ui er op.

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum