Getty Images
Groene groenten zijn een bron van vitamine. Geef je weerstand een boost met dit simpele en snelle gerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 groene paprika's
- 100 gram peultjes
- 250 gram broccoli
- Stukje prei
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- Citroensap
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de paprika’s in reepjes en halveer de peultjes. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Snijd de prei in ringen.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
- Voeg de groente toe en pers het teentje knoflook er boven uit. Roerbak de kip en de groente in ca. 7 minuten gaar.
- Maak het gerecht op smaak met wat citroensap.
Menusuggestie
Lekker met gebakken krielaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram krielaardappeltjes
1 eetlepel vloeibare margarine
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
215kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
7 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
160 milligram
Bron
- Voedingscentrum