Getty Images
Vandaag staat op het menu: kip met aardappelen in de oven. Ook lekker met broccoli. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels provençaalse kruiden
- ½ eetlepel citroensap
- 500 gram aardappelen
- 2 kippenbouten
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Vermeng de olie met wat peper, de Provençaalse kruiden en het citroensap.
- Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in stukken.
- Schep het oliemengsel door de aardappelen en leg ze op de bakplaat.
- Neem het vel van de kippenbouten en wrijf de bouten op de bakplaat door de olie.
- Laat de kip met aardappelen in 50 minuten gaar worden en bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met broccoli.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram broccoli
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
595kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
4 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum