Getty Images
De ideale combinatie.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- mespuntje kaneel
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 50 gram gedroogde abrikozen
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- stukje citroenschil
Bereiding
- Bestrooi de kipfilet met peper en kaneel en bak hem in de margarine in 15 minuten gaar.
- Was de abrikozen.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Kook de abrikozen met de gemberwortel en de citroenschil in 150 ml water in ca. 20 minuten zacht.
- Neem de citroenschil er uit.
- Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer.
- Neem de kipfilets uit de pan en houd het vlees warm. Doe de abrikozenpuree in de pan en roer het aanbaksel los. Snijd de kipfilet in plakken, schik ze op een schaal en geef de saus er bij.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 aardappelen
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
220kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
4 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum