Getty Images
De saus doet veel met je smaakbeleving.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 2 kleine kipfilets
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel cranberrycompote (potje)
- 1 theelepel mosterd
- mespunt chilipoeder
Bereiding
1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
2. Maak de sperziebonen schoon.
3. Bestrooi de kipfilets met peper.
4. Bak de kip in de hete margarine aan beide zijden in 15 minuten gaar en bruin.
5. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
6. Giet 50 ml heet water bij de kip en voeg de cranberrycompote, de mosterd en wat chilipoeder toe. Warm dit goed door.
7. Geef de sperziebonen en de aardappelen bij de kip.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram