Dit lekkere hoofdgerecht voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
2 kippenbouten
2 eetlepels vloeibare margarine
2 dl kippenbouillon (van tablet)
3 eetlepels zilveruitjes
Mespunt tijm
8 kerstomaatjes
Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete margarine goudbruin.
- Voeg de kippenbouillon en de zilveruitjes toe met wat tijm.
- Stoof de kip 40 minuten.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Doe de tomaatjes bij de kip en stoof het geheel nog 5 minuten.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Zilveruitjes:
Gebruik een schone lepel om zilveruitjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot zilveruitjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Zilveruitjes zijn ook lekker op brood met plakken komkommer of radijs.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 385 kcal | 535 kcal | ||
Eiwit | 45 gram | 50 gram | ||
Koolhydraten | 3 gram | 35 gram | ||
Vet | 20 gram | 25 gram | ||
Verzadigd vet | 7 gram | 7 gram | ||
Vezels | 1 gram | 6 gram |
- Voedingscentrum