Getty Images
Kruidige kip, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 kleine spaanse peper
- ½ citroen
- 2 eetlepels olie
- 2 kippenbouten
Bereiding
- Rasp wat van de schil van de citroen en pers de halve citroen uit. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper klein en doe het met het paprikapoeder bij de citroen.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel. Laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
- Verwarm de olie en bak de kip hierin bruin. Voeg eventueel een paar lepels water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
500 gram broccoli
6 opscheplepels zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
Voedingswaarden
Energie
390kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
370 milligram
Bron
- Voedingscentrum