Kipkadof van Vera

Getty Images




Volkorenbroodjes met kruidige kip en bosui. Smakelijk eten!



Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 150 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl kookroom light
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 takjes peterselie
  • 4 harde volkorenbroodjes

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  2. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Fruit de bosui in de margarine zacht.
  4. Bak de kip mee gaar en bruin.
  5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg de room toe.
  7. Roer de bloem met wat water tot een papje en bind hiermee de room.
  8. Laat de saus een paar minuten zacht koken.
  9. Was de peterselie en knip de takjes klein.Snijd van de broodjes een kapje en hol de broodjes een beetje uit.
  10. Roer de peterselie door de saus.
  11. Vul de broodjes met de saus en plaats de kapjes er weer op.

Menusuggestie

Lekker met wortelsalade.

Hiervoor heb je nodig...

    Wortelsalade

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum