Getty Images
Volkorenbroodjes met kruidige kip en bosui. Smakelijk eten!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 dl kookroom light
- 1 eetlepel bloem
- 5 takjes peterselie
- 4 harde volkorenbroodjes
Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
- Fruit de bosui in de margarine zacht.
- Bak de kip mee gaar en bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de room toe.
- Roer de bloem met wat water tot een papje en bind hiermee de room.
- Laat de saus een paar minuten zacht koken.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.Snijd van de broodjes een kapje en hol de broodjes een beetje uit.
- Roer de peterselie door de saus.
- Vul de broodjes met de saus en plaats de kapjes er weer op.
Menusuggestie
Lekker met wortelsalade.
Hiervoor heb je nodig...
Wortelsalade
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
8 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum