Getty Images
Goudbruin en vol van smaak!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 2 kipkarbonades
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl appelsap
- Mespunt koenjit (geelwortel)
- Mespunt kaneel
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Bereiding
- Was de abrikozen en kook ze 15 minuten in water.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg het appelsap, de abrikozen met wat vocht, de koenjit, de kaneel en de honing toe.
- Stoof de kip in 30 minuten gaar.
- Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kip.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram Chinese kool
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Appelsap:
Bewaar een geopend pak of fles appelsap maximaal 3 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
520kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
5 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
440 milligram
Bron
- Voedingscentrum