Kipkarbonade met abrikozen

Getty Images

Goudbruin en vol van smaak!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 2 kipkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 dl appelsap
  • Mespunt koenjit (geelwortel)
  • Mespunt kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Bereiding

  1. Was de abrikozen en kook ze 15 minuten in water.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine bruin.
  5. Fruit de ui kort mee.
  6. Voeg het appelsap, de abrikozen met wat vocht, de koenjit, de kaneel en de honing toe.
  7. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
  8. Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kip.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram Chinese kool
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Appelsap:
Bewaar een geopend pak of fles appelsap maximaal 3 dagen in de koelkast.

 

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
440 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum