Getty Images
Maak ze helemaal zelf met de kleinkinderen: kipnuggets. Bekijk hier het recept. Succes!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+
Ingrediënten
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel mosterd
- 200 gram kipfilet
- 1 ei
- Bloem
- Paneermeel
- 2 eetlepels olie
- Chilisaus
Bereiding
- Meng de sojasaus met de mosterd en royaal peper. Snijd de kipfilet in korte repen en laat ze afgedekt in de koelkast een paar uur marineren.
- Klop het ei los. Doe een paar lepels bloem in een diep bord en paneermeel in een ander bord.
- Neem de kip uit de marinade en wentel ze door de bloem. Haal de stukken kip door het losgeklopte ei en wentel ze daarna door het paneermeel.
- Verhit de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de nuggets in ca. 5 minuten gaar en knapperig.
- Geef er wat chilisaus bij.
Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- Wortelsalade met sinaasappel
- 4 snee volkorenbrood
Voedingswaarden
Energie
405kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
1 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram