Kipsalade met kerriedressing en walnoten

Getty Images

Een heerlijk frisse kipsalade met witlof en appel.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine kipfilet
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 a 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 a 2 theelepels citroensap
  • 1 eetlepel walnoten
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 bosuitje
  • 1 struikje witlof
  • 1 appel
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Breng 100 milliliter water aan de kook. Leg de kipfilet er in en houd het water 10 minuten tegen de kook aan. Neem de kipfilet uit het water en laat hem afkoelen.
  2. Maak een dressing van de yoghurt, de kerrie, wat citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  6. Was het witlof en snijd het struikje klein.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  8. Meng alles door elkaar.
  9. Besmeer de boterhammen dun met halvarine en verdeel de kipsalade er over.

Voedingswaarden

Energie 
400kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
900 milligram
Auteur