Getty Images
Een heerlijk frisse kipsalade met witlof en appel.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine kipfilet
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 a 2 theelepels kerriepoeder
- 1 a 2 theelepels citroensap
- 1 eetlepel walnoten
- 6 sprieten bieslook
- 1 bosuitje
- 1 struikje witlof
- 1 appel
- 4 volkoren boterhammen
- halvarine
Bereiding
- Breng 100 milliliter water aan de kook. Leg de kipfilet er in en houd het water 10 minuten tegen de kook aan. Neem de kipfilet uit het water en laat hem afkoelen.
- Maak een dressing van de yoghurt, de kerrie, wat citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
- Hak de walnoten grof.
- Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Was het witlof en snijd het struikje klein.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
- Meng alles door elkaar.
- Besmeer de boterhammen dun met halvarine en verdeel de kipsalade er over.
Voedingswaarden
Energie
400kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
900 milligram