Kipschnitzel met mosterdkorst

kipschnitzel
Getty Images

Geniet van kip met een zelfgemaakte mosterdkorst. Binnen een half uur staat dit gerecht op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 (oude) witte boterham
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel melk
  • 2 ongepaneerde kipschnitzels

Bereiding

  1. Warm de gril voor op de hoogste stand.
  2. Rooster het brood eventueel.
  3. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood.
  4. Maak er met de mosterd en wat melk een smeersel van.
  5. Bestrooi de kipschnitzels aan één kant met peper en een beetje zout. Bestrijk de andere kant met het mosterdsmeersel.
  6. Laat het vlees onder de hete grill in ca. 10 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met andijvie met champignons en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • Andijvie met champignons
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
55kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum