Getty Images
Volgens oeroude Achterhoekse tradities
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine koolraap
- 2-3 theelepels mosterd
- ½ dl kookroom light
Bereiding
- Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze.
- Snijd de plakken in smalle repen.
- Kook de koolraap in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
- Roer de mosterd door de room.
- Giet de koolraap af en schep er het roommengsel door.
Menusuggestie
Lekker met een hamlapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
200 gram hamlap
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
60kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
2 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram