Koolrabi-ijsbergsalade

Getty Images

De sinaasappel, limoen, honing en munt maken deze salade fris en zoetzuur.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ limoen
  • 1 theelepel honing
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 koolrabi's
  • Paar bladen ijsbergsla
  • 2 takjes munt

Bereiding

  1. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  2. Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
  3. Pers de limoen uit.
  4. Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
  5. Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
  6. Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
  7. Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
  8. Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.

Menusuggestie

Lekker met een rundersaucijsje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  •     2 rundersaucijsjes
  •     1 eetlepel vloeibare margarine
  •     6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Halve limoen:
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
110kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
60 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum