Getty Images
De sinaasappel, limoen, honing en munt maken deze salade fris en zoetzuur.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ limoen
- 1 theelepel honing
- ½ eetlepel olijfolie
- 2 koolrabi's
- Paar bladen ijsbergsla
- 2 takjes munt
Bereiding
- Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
- Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
- Pers de limoen uit.
- Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
- Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
- Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
- Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
- Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.
Menusuggestie
Lekker met een rundersaucijsje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 rundersaucijsjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Halve limoen:
Bewaar een halve limoen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
110kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
7 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
60 milligram
Bron
- Voedingscentrum