Getty Images
De kip breng je op smaak met ras el hanout of peper en paprikapoeder.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 minuten
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ½ limoen
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 koolrabi's
- paar bladen ijsbergsla
- 2 takjes munt
- 6 aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- ras el hanout of peper en paprikapoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
- Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
- Was het stukje limoen en snijd wat van het buitenste deel van de schil af. Snijd het schilletje in fijne reepjes.
- Pers de limoen uit.
- Maak een dressing van het limoensap, het opgevangen sinaasappelsap, de honing en de olie.
- Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in kleine blokjes of reepjes.
- Was de ijsbergsla en snijd de bladen in repen.
- Was de blaadjes munt en snijd ze in repen.
- Meng de groente met de dressing, de reepjes limoenschil en de munt.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met wat ras el hanout.
- Bak de kipreepjes in de hete margarine in circa 8 minuten gaar en bruin.
- Giet 75 milliliter water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
- Geef de koolrabisalade met de kip en de aardappelen met jus.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
300 milligram