Krieltjes met bacon en room

Getty Images

Maar dan met veel minder calorieën!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • ½ dl bouillon
  • ½ dl kookroom light
  • 50 gram bacon
  • 8 blaadjes basilicum
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  2. Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  4. Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper, de bouillon en de kookroom.
  5. Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 10 minuten gaar.
  6. Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
  7. Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
  8. Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap.
  9. Verkruimel de bacon en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie

Lekker met rolletjes gekookte ham en kropsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  •     6 plakjes ham
  •     kropsla
  •     bosje radijs
  •     2 eetlepels slasaus (25% olie)
  •     1 eetlepel halfvolle yoghurt

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
310kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1270 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum