Getty Images
Maar dan met veel minder calorieën!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 400 gram krielaardappeltjes
- ½ dl bouillon
- ½ dl kookroom light
- 50 gram bacon
- 8 blaadjes basilicum
- Citroensap
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren.
- Fruit de sjalot in de olie glazig.
- Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper, de bouillon en de kookroom.
- Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 10 minuten gaar.
- Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
- Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
- Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap.
- Verkruimel de bacon en strooi de kruimels er over.
Menusuggestie
Lekker met rolletjes gekookte ham en kropsla met radijs.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 plakjes ham
- kropsla
- bosje radijs
- 2 eetlepels slasaus (25% olie)
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
Voedingswaarden
Energie
310kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
5 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1270 milligram
Bron
- Voedingscentrum