Krieltjessalade met gerookte forel

Getty Images

Een verrassende en frisse combi. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
  • 250 gram sperziebonen
  • Citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 200 gram gerookte forelfilet

Bereiding

  1. Maak de krieltjes schoon en snijd grote een keer door.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Kook de krieltjes in weinig water 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ca. 8 minuten verder gaar.
  5. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen.
  8. Verdeel de forelfilet in stukjes.
  9. Meng de tomaatjes en bosui door de aardappelen en schep er voorzichtig de stukjes vis door.

Ingrediënten over?

Gerookte forel: gerookte forel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte forel goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de forel in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte forel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte forel.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum