Getty Images
Een verrassende en frisse combi. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
- 250 gram sperziebonen
- Citroensap
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels olie
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 bosuitje
- 200 gram gerookte forelfilet
Bereiding
- Maak de krieltjes schoon en snijd grote een keer door.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de krieltjes in weinig water 2 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ca. 8 minuten verder gaar.
- Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Maak het bosuitje schoon en snijd hem in ringen.
- Verdeel de forelfilet in stukjes.
- Meng de tomaatjes en bosui door de aardappelen en schep er voorzichtig de stukjes vis door.
Ingrediënten over?
Gerookte forel: gerookte forel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte forel goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de forel in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte forel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte forel.
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum