Getty Images
Een heerlijke salade met zalm, ui en sperziebonen.
Aantal personen
3
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 750 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
- 500 gram sperziebonen
- 1 - 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel olie
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 bosuitje
- 300 gram gerookte zalm
Bereiding
- Doe de krielaardappeltjes in een vergiet en was ze onder stromend water. Snijd grote krieltjes een keer door.
- Snijd van de sperziebonen de puntjes aan beide kanten af. Was de sperziebonen in een vergiet. Breek de sperziebonen eenmaal.
- Doe de krieltjes in een pan en giet er 2 cm water bij. Doe een deksel op de pan en breng dit aan de kook. Kook de krieltjes 2 minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en laat alles met een deksel op de pan weer aan de kook komen. Kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
- Klop 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie in een kommetje door elkaar. Meng dit sausje door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
- Was de kerstomaatjes in een vergiet en halveer ze.
- Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
- Snijd de zalm in stukjes.
- Meng de tomaatjes en bosui door de krielaardappeltje en sperziebonen. Proef of er nog wat citroensap door moet. Schep er voorzichtig de stukjes zalm door.
Ingrediënten over?
Gerookte zalm: gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
3440 milligram
Bron
- Voedingscentrum