Getty Images
IJs met aardbeien doet het altijd goed. Lekker na de biefstukreepjes met olijven-tomatensaus uit het weekmenu.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 kletskoppen
- 150 gram aardbeien
- 2 bolletjes citroensorbetijs
Bereiding
- Verwarm een koekenpan met een anti aanbak bodem op half hoog vuur. Druppel er een paar druppels water in.
- Leg als het water gaat verdampen de kletskoppen in de pan.
- Laat de koekjes een beetje zacht worden.
- Neem de buigzame kletskoppen uit de pan en vouw ze als een tulp in 2 kopjes.
- Laat de kletskoppen in de kopjes afkoelen en weer hard worden.
- Maak de aardbeien schoon en snijd grote exemplaren in tweeën.
- Vul het kletskopbakje met een bolletje citroensorbetijs en leg dit op 2 borden.
- Garneer met de aardbeien.
Voedingswaarden
Energie
90kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
1 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum