Krokante kip

krokante kip
Getty Images

Paneren kunt u gewoon zelf! Probeer deze heerlijke kiprepen met cornflakes uit de oven. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ citroen
  • 4 blaadjes salie of ½ theelepel gedroogde salie
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 5 eetlepels cornflakes
  • 2 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af.
  2. Pers een halve citroen uit.
  3. Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil, de kleingesneden salie, peper en een beetje zout.
  4. Snijd de kipfilet in de lengte in 4 repen.
  5. Meng de marinade door de kip en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
  6. Warm de oven voor op 180° C.
  7. Druk de cornflakes wat kapot.
  8. Bedruppel de kip met wat melk en wentel ze daarna door de geplette cornflakes.
  9. Leg de kiprepen op een platte schaal en bak ze in de hete oven in 15 minuten gaar en bruin.


Menusuggestie: Lekker met spruitjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram spruitjes
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum