Getty Images
Paneren kunt u gewoon zelf! Probeer deze heerlijke kiprepen met cornflakes uit de oven. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- ½ citroen
- 4 blaadjes salie of ½ theelepel gedroogde salie
- 200 gram kippendijvlees of kipfilet
- 5 eetlepels cornflakes
- 2 eetlepels halfvolle melk
Bereiding
- Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af.
- Pers een halve citroen uit.
- Maak een marinade van het citroensap, de geraspte citroenschil, de kleingesneden salie, peper en een beetje zout.
- Snijd de kipfilet in de lengte in 4 repen.
- Meng de marinade door de kip en laat dit minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Druk de cornflakes wat kapot.
- Bedruppel de kip met wat melk en wentel ze daarna door de geplette cornflakes.
- Leg de kiprepen op een platte schaal en bak ze in de hete oven in 15 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie: Lekker met spruitjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram spruitjes
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
175kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
1 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum