Getty Images
Een heerlijk rijstgerecht met komijn, kerrie en gember.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 rode of groene peper
- 1 citroen
- Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 theelepels kerriepoeder
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak het sjalotje en de knoflook schoon en snijd het in snippers.
- Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Boen de citroen goed schoon en rasp het gele van de schil. Pers de citroen uit. Schil het stukje gember en rasp het.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalot, de knoflook, de gember, het komijnzaad en de kerrie tot het gaat geuren.
- Voeg de reepjes peper, royaal geraspte citroenschil en 2 eetlepels citroensap toe. Voeg de rijst toe en meng alles goed.
- Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
Menusuggestie
Lekker met reepjes gebakken kippendijvlees en snijboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram kippendijvlees
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram snijbonen
Ingrediënten over?
Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
390kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
4 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum