Kruidige spruitjes

Getty Images

Op de Aziatische toer met kruidige spruitjes

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram spruitjes
  • Stukje gember
  • ½ rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram gerookte tofu
  • ½ eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram taugé

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en kook ze in weinig water in 5 minuten bijna gaar.
  2. Schil het stukje gember en rasp het grof.
  3. Snijd het stuk peper fijn.
  4. Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
  5. Snijd de tofu in blokjes.
  6. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  7. Roerbak de gember, de peper en de knoflook kort in de hete olie.
  8. Voeg de tofu toe en bak de blokjes bruin.
  9. Voeg de spruitjes toe en warm ze goed door. Roerbak op het laatst de taugé mee.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
 

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum