Getty Images
Op de Aziatische toer met kruidige spruitjes
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 400 gram spruitjes
- Stukje gember
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 200 gram gerookte tofu
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel olie
- 50 gram taugé
Bereiding
- Maak de spruitjes schoon en kook ze in weinig water in 5 minuten bijna gaar.
- Schil het stukje gember en rasp het grof.
- Snijd het stuk peper fijn.
- Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
- Roerbak de gember, de peper en de knoflook kort in de hete olie.
- Voeg de tofu toe en bak de blokjes bruin.
- Voeg de spruitjes toe en warm ze goed door. Roerbak op het laatst de taugé mee.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.
Voedingswaarden
Energie
270kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
9 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum