Kruidige stoofpot met sinaasappel

Getty Images

Voor de koude herfstmaanden in zicht, is zo'n stoofpotje een ideaal gerecht om op temperatuur te komen. Ook lekker met snijboontjes en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 sinaasappels
  • 200 gram hamlap
  • Bloem
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Boen 1 sinaasappel met warm water schoon. Rasp van 1 helft de schil. Verwijder de schil en snijd de sinaasappel in dunne plakken. Halveer de plakken sinaasappel. Pers de andere sinaasappel uit.
  3. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en bloem.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  5. Fruit de ui mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, 50 ml water, het laurierblad en de kruidnagels toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.
 

Voedingswaarden

Energie 
350kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum