Getty Images
Voor de koude herfstmaanden in zicht, is zo'n stoofpotje een ideaal gerecht om op temperatuur te komen. Ook lekker met snijboontjes en aardappelen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 sinaasappels
- 200 gram hamlap
- Bloem
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Boen 1 sinaasappel met warm water schoon. Rasp van 1 helft de schil. Verwijder de schil en snijd de sinaasappel in dunne plakken. Halveer de plakken sinaasappel. Pers de andere sinaasappel uit.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper en bloem.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
- Fruit de ui mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, 50 ml water, het laurierblad en de kruidnagels toe en stoof het vlees in 30 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Sinaasappel: citrusvruchten kun je het beste koel en donker, buiten de koelkast bewaren.
Voedingswaarden
Energie
350kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum