Getty Images
Een simpel maar heerlijk vegetarisch recept!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 150 gram vegetarische blokjes
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel tomatenpuree
- 1 dl droge witte wijn
- 8 zwarte olijven zonder pit
- Mespunt gedroogde rozemarijn
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Bestrooi de vegetarische blokjes eventueel met peper.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de blokjes aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee.
- Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg de wijn, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het gerecht nog 10 minuten.
Menusuggestie
Lekker met venkelsalade met appel en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- Venkelsalade met appel
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
235kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum