Getty Images
Lamskebab met een heerlijke saus van tomaat, koriander en paprika. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 1 rode paprika
- 250 gram tomaten
- ½-1 eetlepel azijn
- 4 takjes koriander
- 200 gram lamsgehakt
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Pureer de ui met de paprika fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Houd 2 lepels hiervan achter.
- Voeg bij de rest de tomaten en de helft van het korianderblad en pureer dit grof. Maak de tomatensaus op smaak met wat azijn en peper.
- Maak het gehakt aan met de achtergehouden ui en paprika, de rest van de klein geknipte koriander, de gemalen komijn en wat peper.
- Vorm er 6 balletjes van en druk ze een beetje plat.
- Gril de kebab op de barbecue of een grillpan in 6 minuten gaar en bruin.
- Geef de tomatensaus er bij.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Lamsgehakt:
Bewaar lamsgehakt afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast of let op de THT-datum op de verpakking.
Voedingswaarden
Energie
250kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
190 milligram
Bron
- Voedingscentrum