Getty Images
Neem de tijd, het is het waard! Een gerecht voor de echte vleesliefhebber.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram lamsvlees van de bout
- 1 plakje rauwe ham
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 worteltjes
- 1 eetlepel olie
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 dl rode wijn
- 1 gedroogd chilipepertje
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper.
- Snijd de ham klein.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui, de knoflook en de worteltjes kort mee.
- Voeg de rauwe ham toe.
- Doe de gezeefde tomaten, de rode wijn en het pepertje erbij.
- Stoof het vlees met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels volkoren macaroni
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
310kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Bron
- Voedingscentrum