Lamsstoofpot met pompoen

Getty Images

Een kruidig stoofpotje van lamsvlees met pompoen, smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram lamsvlees
  • 600 gram pompoen
  • 1 ui
  • ½ eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 3 dl bouillon
  • citroensap

Bereiding

  1. Snijd het lamsvlees in blokjes.
  2. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Bak het vlees met de garam masala en de kerriepoeder in de hete olie bruin. Fruit de ui mee.
  5. Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en stoof het gerecht in ca. 50 minuten gaar.
  6. Maak het op smaak met peper en wat citroensap.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
   
6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van de rest een soep.
 

Voedingswaarden

Energie 
325kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum