Getty Images
Een kruidig stoofpotje van lamsvlees met pompoen, smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram lamsvlees
- 600 gram pompoen
- 1 ui
- ½ eetlepel garam masala (specerijenmengsel)
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olie
- 3 dl bouillon
- citroensap
Bereiding
- Snijd het lamsvlees in blokjes.
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Bak het vlees met de garam masala en de kerriepoeder in de hete olie bruin. Fruit de ui mee.
- Voeg de blokjes pompoen en de bouillon toe en stoof het gerecht in ca. 50 minuten gaar.
- Maak het op smaak met peper en wat citroensap.
Menusuggestie
Lekker met aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van de rest een soep.
Voedingswaarden
Energie
325kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
5 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum