Getty Images
Genieten van gestoofd lamsvlees met abrikoos! Geschikt voor twee personen; eet smakelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram mager lamsvlees
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 dl bouillon
Bereiding
- Was de abrikozen en snijd ze in reepjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd het lamsvlees in blokjes.
- Bak het vlees in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg peper, het komijn, het gemberpoeder, de abrikozen en de bouillon toe.
- Stoof het vlees in 30 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en (kriel)aardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
400 gram krielaardappeltjes met schil
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
295kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Bron
- Voedingscentrum